21 Kasım 2013 Perşembe

Mezun olunca ne yapmalı?


Mezun olduktan sonra bir çok öğrenci ne yapacağını bilemez. Biz de sizin için mezun olunduğu zaman ne yapacağınıza dair bir kaç ipucu hazırladık. Öncelikle üniversite sınavlarına mutlaka girmeyi denemelisiniz. Denemelisiniz diyorum çünkü Türkiye'de gerçekten üniversite sınavına girmekte ayrı bir mesele. Biliyorsunuz dersaneler kapatıldı ve dolayısıyla artık kendi çabanızla üniversiteye hazırlanmalı ve sınava girmelisiniz. Peki üniversite sınavına girdikten sonra ne olacak.



Eğer iyi bir yer kazandıysanız mutlaka eğitiminize kaldığı yerden devam edin. Fakat kazanamadıysanız üzülmeyin ve sınava tekrar hazırlanıp kazanmaya çalışın. Bu seferde kazanamadıysanız ve artık üniversitenin sizin için gereksiz olduğunu düşünmeye başladıysanız mutlaka yeteneklerinizi keşfedin. Örneğin güzel resim çiziyorsanız bir ressam, güzel şarkı söylüyorsanız bir şarkıcı ya da güzel yemek yapıyorsanız bir ahçı olabilirsiniz.

Bu örnekler elbette tamamen varsayım. Sizin yeteneklerinizi sizden başkası bilemez. Bu sebeple mutlaka üniversiteyi kazanmanın çok önemli olduğunu düşünmeyin. Eğer yetenekliyseniz ve bu yeteneğiniz sayesinde yeni iş imkanları bulabiliyorsanız mutlaka değerlendirin derim.

Yeni hayatınızda başarılar...

Hiç yorum yok: