6 Aralık 2013 Cuma

Okullar kapandığında neler yapabiliriz

Yaz tatili gelip okullarda kapandığında bir çok öğrenci ne yapacağını bilemez ve evde oturup tv izlemekten başka da birşey yapmaz. Fakat benim önerim evde otururken yapabileceğiniz küçük şeyler ile para kazanabileceğiniz yönünde. Bir çoğunuz internetteki açık artırma sitelerini biliyordur. Bu siteler üzerinden evde oturduğunuz yerden nasıl para kazanabileceğinizi size anlatacağım.

21 Kasım 2013 Perşembe

Mezun olunca ne yapmalı?


Mezun olduktan sonra bir çok öğrenci ne yapacağını bilemez. Biz de sizin için mezun olunduğu zaman ne yapacağınıza dair bir kaç ipucu hazırladık. Öncelikle üniversite sınavlarına mutlaka girmeyi denemelisiniz. Denemelisiniz diyorum çünkü Türkiye'de gerçekten üniversite sınavına girmekte ayrı bir mesele. Biliyorsunuz dersaneler kapatıldı ve dolayısıyla artık kendi çabanızla üniversiteye hazırlanmalı ve sınava girmelisiniz. Peki üniversite sınavına girdikten sonra ne olacak.

20 Kasım 2013 Çarşamba

Özel Okul Fiyatları


Eğitim sezonunun açılmasıyla birlikte özel okullar da yeni fiyatlarını duyurdu. Geçen seneye oranla fiyatlarında biraz artış olan özel okullar, duyurularla ve internet siteleri üzerinden yeni fiyatlarını velilere duyurdu. Özel okullarda en yüksek ücret anaokulu kategorisinde alınıyor.

Yeni Tablet Bilgisayarlar Yolda


Eğitim ve öğretim altyapılarının geliştirilmesi için yapılan yeni düzenlemelerle birlikte her öğrenciye tablet bilgisayar verilmesi karara bağlanmıştı. Geçen sene bir çok okulda dağıtımı gerçekleştirilen tablet bilgisayarlar bu yılda dağıtılmaya devam edilecek. Bu proje kapsamında bütün öğrencilerin tablet bilgisayara kavuşması hedefleniyor.

Engelli Öğretmen Atamaları


Milli Eğitim Bakanlığı, yeni düzenlemelerle birlite 600 yeni engelli öğretmen ataması yapacaklarını açıkladı. Kanunda yer alan Engelli Vatandaşların işe alınma şartlarında yeni değişiklikler yapıldı ve engelli vatandaşların işe alınmasının yolu da açılmış oldu.

Üniversitelere Fikri Mülkiyet Hukuku Dersi


Telif haklarının korunamaması Türkiye açısından büyük bir sorun oluşturuyor. Telif haklarının korunması ve eserlere sahip çıkılması adına, üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hukuku dersi okutulmasına karar verildi. Üniversitelerin ilgili bölümlerinde okutulacak ders, ayrıca yüksek lisans ve doktora programı olarak da okutulacak.

Sınav Çetesine Rekor Ceza


Sınavlara hile karıştırdıkları belirlenen bir çeteye rekor ceza verildi. ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlara, sahte kimlikler düzenleyerek başka öğrencileri sokan çete emniyet güçleri tarafından yakalandı. Şimdiye kadar bir çok adayın sınavına, para karşılığı başkalarını sokmayı başaran çeteye büyük bir darbe vuruldu.

Almanya Müslüman Öğrencilere Burs Verecek


Alman Eğitim Ve Araştırma Bakanlığı, Almanya’da eğitim gören Müslüman öğrencilere burs ve kitap yardımı kampanyası başlattı. Buna göre, Almanya’da eğitim gören başarılı Müslüman öğrencilere 640 Euro’ya kadar burs verilecek. Aynı zamanda bu öğrencilere kitap yardımı da yapılacak.

ODTÜ Mezunları En Geç 2 Ayda İş Buluyorlar


Yapılan araştırmalara göre ODTÜ mezunları en geç 2 ay içerisinde iş sahibi oluyorlar. ODTÜ mezunlarının profilini çıkarmak için yapılan araştırmaların gösterdiği sonuç herkesi şaşırttı. ODTÜ’de eğitim görmüş yaklaşık 2,500 mezun arasında yapılan ankette, ODTÜ mezunlarının ortalama 2 ay içerisinde iş buldukları belirtildi.

Tübitak İnternetten Eğitim Verecek


TÜBİTAK, yeni projeleriyle öğrenciler için e kitap ve videolardan oluşan eğitim setleri hazırladığını duyurdu. TÜBİTAK’IN yaptığı açıklamalara göre, türkçe kaynak sıkıntısı çeken üniversite öğrencilerinin sıkıntılarını daha aza indirgemek için bu projeyi hayata geçirecek.

Akıllı Tahta Projesi Hayata Geçirildi


Fatih projesi adıyla gündeme gelen akıllı tahta projesi için ihaleler yapıldı. Proje, okullarda eğitim için kullanılan tahtalar yerine, akıllı tahtaların kullanılmasını içeriyor. Bu tahtalara öğretmenler bilgisayarlarıyla bağlanıp dersi kolay bir şekilde anlatabilecekler. Öğrencilerin dersi daha kolay kavramasını amaçlayan bu projeyle bütün okullara akıllı tahta sistemleri kurulacak.

Kopya Çekenlere Hapis Cezası


Hükümet torba yasa paketi altında bir çok değişikliği de gündeme getirdi. Bu değişiklikler arasında çok konuşulacak değişikliklerde mevcut. Yapılan değişikliklerle sınavlarda kopya çeken öğrencilere hapis cezası verilmesi gündeme geldi. ÖSYM tarafından yapılacak olan sınavlarda kopya çeken öğrenciler hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilecek.

Sahte Propaganda Yapan Okullara Ceza


Milli Eğitim Bakanlığı, sahte propagandalarla öğrencileri çekmeye çalışan okullara ceza kesti. Öğrenciyi yanıltan ve öğrencinin gelecek planlarını suya düşüren bu okullar Milli Eğitim Bakanlığı’nın kıskacından çıkamadı. Bakanlığın ceza kestiği okullar arasında, %100 iş imkanı gibi söylemlerde bulunan okullarda yer alıyor.

Sınavsız Lise Başvuruları


Yeni düzenlemelerle birlikte, 8. sınıfı bitiren bütün öğrenciler sınava giriyor ve aldıkları puana göre bir okula yerleşiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı sınava giren ancak, aldığı puanla her hangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler için bir açıklama yaptı. Bu öğrenciler, sınavsız öğrenci alan okulların 9. sınıflarına internet üzerinden başvuru yapabilecekler.

ÖSYM Yeni Uzmanlar Alacak


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, bu sene kpss puanları göz önüne alınarak 39 yeni uzman alacağını duyurdu. Sözleşmeli olarak alınacak uzmanların 1 yıl içerisinde kadroya geçirilmesi bekleniyor. Yeni personel ihtiyacı olduğunu duyuran ÖSYM, bu yeni alacağı uzmanlarla birlikte kadrosunu genişletmeyi amaçlıyor.

Kapanmaması İçin 3 Öğrenci Gerekiyor


Türkiye’de ilk kez kurulan kuruyemiş üretim ve işleme bölümü öğrenci bulmakta zorlanıyor. Sadece 7 kişinin tercih ettiği bölüm, kapanma riskiyle karşı karşıya. Eğer bölüme 3 öğrenci daha başvuru yapmazsa bölüm kapanacak.

Kredi Yurtlar Kurumu Yeni Yurtlar Yapıyor


Üniversitelerde ki en temel sorunların başında gelen konaklama ihtiyacına kredi yurtlar kurumu çözüm arıyor. Bir çözüm olarak bina kiralama projesini devreye sokan kredi yurtlar kurumu, bununla sınırlı kalmayacak. TOKİ’yle yapılan anlaşmalar doğrultusunda 40 şehre 64 tane yeni yurt yapılacak.

Okullarda Kıyafet Serbestliği İçin Oylama Yapılacak


Yeni düzenlemelerle birlikte okullarda kılık kıyafet serbest bırakılmıştı. Öğrenciler istedikleri kıyafetle okula gidebilecekti. Bu karar bir çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Eşitliği bozacağı düşünülen bu uygulama bir çok aile tarafından reddedildi. Bakanlık kararından dönmedi ve kıyafet serbestliğini okul yönetimlerine bıraktı.

Gurbetçilere Sınavsız Üniversite


Devlet, yurt dışında eğitim almış öğrencilere bazı imtiyazlar tanıdı. Buna göre lise eğitimini yurt dışında tamamlamış olan öğrencilere sınavsız geçiş hakkı verildi. Eğitimini yurt dışında tamamlayan Türk vatandaşları, ülkede istedikleri okulda sınavsız okuma hakkına sahipler.

Öğretmen Atamalarında Rekor Rakam


Türkiye’de eğitim ve öğretime ayrılan bütçeler her geçen gün daha da yüksek seviyelere ulaşıyor. Öğretmen açıklarını kapatmak için de kolları sıvayan Bakanlık, bu sene rekor sayıda öğretmen ataması gerçekleştirdi. Bakanlık tarafından açıklanan rakamlara göre bu sene tam 40 bin öğretmenin ataması yapıldı.

TOKİ Okul Yapmaya Devam Ediyor


Toplu konut idaresi, bir çok alanda inşaatlar yapmaya devam ediyor. Eğitim altyapısını güçlendirmek için okullar da yapan TOKİ, şu ana kadar binin üzerinde okul inşaatı yapmış bulunuyor. Bu okullar arasında ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite binaları yer alıyor.

Pedagojik Formasyona Yeni Kontenjanlar Açılıyor


Üniversitelerin Fen ve Edebiyat fakültelerinde eğitim alan öğrencilerin, öğretmen olabilmek için almak zorunda oldukları formasyonlara YÖK tarafından yeni kontenjanlar açıldı. Geçen sene yürürlüğe giren kanuna göre YÖK bazı üniversitelerde kontenjan açılmasına izin vermişti. Önümüzde ki sene bu uygulama bazı değişiklikleri de beraberinde getirecek.

Kırtasiye Malzemeleri Tehlike Saçıyor


Okulların açılmasıyla beraber kırtasiye sektöründe de bir hareketlilik görüyoruz. Kırtasiye malzemelerinin renkleri ve kokularına aldanan çocukları tehlikenin farkında değiller. Uzmanların yaptığı açıklamalar doğrultusunda bu kırtasiye malzemeleri hiçte masum değiller. Bir çok kırtasiye ürünü kanser riski taşıyor.

Ders Kitapları Bu Yılda Ücretsiz


Milli eğitim bakanlığı’nın geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği ücretsiz ders kitabı projesi bir çok kişi tarafından beğeniyle karşılanıyor. Aileleri kitap masraflarından kurtarmak için hayata geçirilen proje, bütün velilerin beğenisini kazanıyor. Proje kapsamında bu yılda bütün öğrencilere kitap desteği yapıldı.

Hayırsever Öğretmen Okul Yaptırdı


Osmaniye’de yaşayan hayırsever, emekli bir öğretmen birikim yaptığı paralarla anaokulu yaptırdı. Emekli öğretmen Fatma Kutlu Köksal Ayvacı, hayatını çocukların eğitimine adamış bir öğretmendi. Emekli öğretmen, hayatı boyunca biriktirdiği paraları yine çocuklara harcadı. Anaokulu yaşında ki çocuklar için bir anaokulu yaptıran emekli öğretmen hayırseverliği ile herkesi duygulandırdı.

Öğrencilere Süt Dağıtma Projesi Devam Ediyor


Geçen sene uygulamaya geçirilen ilköğretim öğrencilerine süt dağıtma projesi bu yılda devam ediyor. İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılının ikinci döneminde tekrar hayata geçirilecek projede, anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine haftada 3 gün süt dağıtılacağı açıklandı.

Açıköğretim Öğrencilerine İnternetten Online Destek


İnternet her geçen daha çok hayatımızın bir parçası haline geliyor. Aklınıza gelebilecek her türlü işi artık internet üzerinden halletmeniz mümkün. Özellikle sosyal medya zamanlarda çok fazla kullanılmaya başlandı. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan kurumlara İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’de katıldı.

Askıda Kırtasiye Projesi


Dar gelirli vatandaşlar için fırınlarda askıda ekmek kampanyası yapılıyordu. Yardım etmek isteyen vatandaşlar, fazladan ekmek alıp fırında ki askıya asıyorlar ve durumu olmayan vatandaşlarda burdan ekmek alabiliyorlardı. Aynı uygulamaya benzer bir uygulama da kırtasiye malzemeleri için hayata geçirildi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dünya Üniversitesi Olma Yolunda


İki sene önce kurulan bir üniversite olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, bu sene aldığı öğrencilerle birlikte öğrenci sayısını 6 binin üzerine çıkarttı. Ankara’nın Çubuk ilçesinde inşaatına başlanan kampüs alanıyla birlikte, önümüzde ki 3 yılda öğrenci sayısını 30 bine çıkartmayı hedefliyor.

Nevşehir Üniversitesi Yeni İsmine Kavuştu


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketi içerisinde bir çok madde yer alıyordu. Bu maddeler arasında bazı üniversitelerin isimlerinin değiştirilmesi de gündemdeydi. Üniversitelere, bulundukları şehirlerde ki önemli şahsiyetlerin isimlerinin verilmesi kararlaştırıldı. Bu çerçevede Nevşehir Üniversitesi’nin ismi de Hacı Bektaş Veli olarak değiştirildi.

Dershanelere Artık Ruhsat Verilmeyecek


Dershanelerin kapatılmasına dair tartışmalar uzun bir süredir gündemi meşgul ediyor. Bu konuda bir açıklama da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan geldi. Avcı, 2014 yılından itibaren Dershanelere ruhsat vermeyeceklerini açıkladı. Önümüzde ki yıldan itibaren Dershaneler, eğitim sisteminin içerisinde olmayacak.

Seçmeli Ders Olarak Lazca Eğitimi Başladı


Yeni düzenlemelerle öğrencilerin farklı dersler seçmeleri ve o yönde eğitim almaları sağlanıyor. Müfredata giren dersler arasında Lazca’da bulunuyor. Özellikle Rize ve Giresun gibi Karadeniz şehirlerinde 100e yakın öğrenci seçmeli Lazca dersi almak için başvuruda bulundu.

Öğretmenlere Uyarı Yapıldı


Milli Eğitim Bakanlığı, gelen şikayetleri değerlendirmeye alarak, öğretmenlere ve yetkili memurlara uyarılarda bulundu. Derslerde kullanılan ek materyallerin kullanılmaması yönünde öğretmenlere uyarıda bulunan bakanlık, bu ek masrafların öğrenci ve öğrenci ailelerini zor durumda bıraktığını belirtti.

Üniversitelere İşaret Dili Dersi Konulacak


İşitme güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızla iletişim kurmak için işaret dili bilmek gerekiyor. İşitme engellilerle iletişim kurmak için, YÖK’te devreye girdi. YÖK başkanının yaptığı açıklamar doğrultusunda, yeni eğitim döneminde üniversitelerde işaret dili dersi konulacağı belirtildi.

Formasyon Bekleyen Öğrencilere Kötü Haber


Fen ve Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin her yıl almak için bekledikleri formasyonlara bu senede engel var. Fen ve Edebiyat Fakültesi öğrencileri, öğretmenlik yapabilmek için formasyon eğitimi almak zorundalar. Ancak geçtiğimiz yıllarda yayınlanan yeni düzenlemelerle formasyon eğitimleri bir çok üniversitede kaldırıldı.

İngilizce Eğitiminde Türkiye Zirvede


Her yıl ülkelerin İngilizce Yeterlilik Endeksleri belirleniyor. Ülkelerin dil yeterliliklerini belirleyen EF, bu yıl farklı bu uygulamaya giderek son 6 yılın verilerini değerlendirdi. Bu tespitleri bir çok farklı veriyi alarak yapan EP, çok farklı sonuçlar elde etti. Yapılan araştırmalara göre son 6 yılda ingilizce eğitimini geliştiren ülkeler arasında Türkiye açık ara birinci oldu.

Yükseköğretim Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinde Değişiklik


Yükseköğretim kurumlarını kapsayan yeni kanunlar resmi gazetede yayınlandı. Yeni kanunlar artık yürürlükte. Suçların kapsamı ve özellikleri değiştirildi. Yeni değişikliklerle, öğrenim kurumları içerisinde el ilanı, afiş ve bildiri dağıtanlara kınama cezası verilecek.

Merkezi Ortak Sınav Birincisi Gizli Tutulacak


İlk kez uygulanacak olan Merkezi Ortak Sınavı, daha yapılmadan bir çok soruyu beraberinde getirdi. Sınava ilk kez girecek olan öğrenciler kadar, aileleri de bu konuda aşırı heyecan yaşıyorlar. Bakanlık, ailelerin ve çocukların merak ettikleri sorulara açıklık getirmek için soru cevap şeklinde bir açıklama yayınladı.

Kredi Ve Yurtlar Kurumu Bina Kiralama Kararı Aldı


Üniversite öğrencilerinin konaklama ihtiyaçlarını karşılayan Kredi ve Yurtlar Kurumu, yeni eğitim döneminde yurt binaları kiralayacağını açıkladı. Şu an ki yurtların yetersiz olduğu ve öğrencilerin açıkta kaldığı bilinen bir gerçek. Kredi Yurtlar Kurumu bu duruma bir çözüm bulmak için böyle bir karara vardı.

Dershane Sorununa Çözüm Arayışları


Son günlerde dershanelerin kapatılması gündemi meşgul eden konular arasında yer alıyor. Dershanelerin kapatılması bir çok kesim tarafından tepkiler alırken, bazı kesimler tarafından ise olumlu bir hareket olarak değerlendiriliyor. Bu konuda henüz bir çözüm bulunabilmiş değil.

Okul Terklerini Azaltma Kampanyası


Okulu terk eden gençlerin sayısı Milli Eğitim Bakanlığı’nın dikkatinden kaçmadı. MEB, yeni aldığı kararlarla okul terklerini en aza indirmeyi hedefliyor. Bakanlığın yeni hedefleri arasında, ortaokullarda sınıf geçme oranını %96’lara, 9. sınıflarda okulu terk etme oranlarını ise %5lere çekmek yer alıyor.

Okullara 4 Gün Tatil


Milli eğitim bakanlığı, 28-29 Kasım’da yapacağı merkezi ortak sınavlar arasında geçen süreyi kısalttı. Ayrıca sınav saatleri de değiştirildi. Merkez ortak sınavlar arasında ki süre daha önce 50 dakikaydı. Ancak bu süre çok uzun bulundu. Bu sürenin öğrenciler açısından olumsuz etkileri olduğunu düşünen bakanlık bu süreyi 30 dakikaya indirdi.

18 Kasım 2013 Pazartesi

Zübeyde Hanım Anaokulumuzu yakından tanıyalım


OKULUMUZ HAKKINDA
                Anaokulumuz Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesinin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanının uygulamalı atölyesidir. 12. Sınıf öğrencilerimiz staj çalışmalarını, 11 sınıf öğrencilerimiz ise gözlemlerini burada yapmaktadır.

Ortaköy'de görülmesi gereken yerler


Ortaköy İstanbul'un en güzide semtlerinden biridir. Ortaköy'de yapılabileceklerin bir sınırı yoktur. Ortaköy küçük gibi görünmesine rağmen aslında için de bir çok aktiviteyi ve sosyal olanakları barındırır. Sahildeki kumpirciler, takı satan tezgahlar, kahvaltı yapabileceğiniz kafeler vs. o kadar çok fazladır ki (bir çoğunu google üzerinden araştırıp bulabilirsiniz.) vaktinizin tamamını burada geçirseniz bile asla sıkılmazsınız.

Zübeyde Hanım kimdir?


Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet'in hükümdarlığı zamanında Anadolu'dan Rumeli'ye göç eden ve toprak işleriyle ilgilenen bir Türmen ailesinden gelmedir Zübeyde Hanım. Atatürk'ün annesinin soyu da yine Karaman'dan Selanik'e yerleşmiştir. Atatürk'ün annesi daha sonra Selanik'ten Langaza'ya yerleşmiştir.

Okulumuzu seviyoruz çünkü Ortaköylüyüz


Meslek liseleri arasında en iyi okullardan biri olarak gösteriliyoruz. Okulumuzu seviyoruz. Boğaza olan yakınlığı, İstanbul'un merkezinde oluşu gibi bir çok faktör bizi bu okulu sevmeye itiyor. Bugün burada okuyorsak eğer, gerçekten de çok şanslıyız diyebiliriz. Google üzerinden arama yaparak okulumuz hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.